JA! Vi har faktiskt glass och kaffe också

Hör av dig!

Telefon: 0325-430 22
Email: info@eksihulared.se

Öppettider

MÅNDAG – FREDAG: 10 – 18
LÖRDAG: 10 – 14

Follow Us

+46 (0)325-430 22

Hularedsvägen 24, Hulared

 

Klassiska skidor

Klassiska Skidor

Klassiska skidor används givetvis för skidåkning i parallella spår där den klassiska skidtekniken tillämpas. Skidan är uppbyggd med glidzoner i vardera ända och en fästzon i mitten. Skidans spann håller upp fästvallan när du står med lika vikt på bägge skidor vilket gör att du kan staka dig fram med glid. När full kroppsvikt läggs på en skida ska skidans spann pressas ihop så att fästvallan får kontakt med snön och ger fäste i uppförsbackarna.
I Sverige har klassiska skidor traditionellt sett varit den överlägset största kategorin längdskidor men idag väljer många åkare skinskidor istället för att slippa applicera fästvalla för rådande snöförhållanden. Därför lagerför vi på Eks i Hulared mestadels bättre klassiska skidor för den som värdesätter bra glid.
Vi på Eks i Hulared erbjuder klassiska skidor för kalla och varma förhållanden och vi hjälper dig med skidor som är rätt för dig. Med hjälp av vår spannmätare säkerställer vi att dina nya skidor har ett passande spann för dig och din skidpark.

Skidmärken