JA! Vi har faktiskt glass och kaffe också

Hör av dig!

Telefon: 0325-430 22
Email: info@eksihulared.se

Öppettider

MÅNDAG – FREDAG: 10 – 18
LÖRDAG: 10 – 14

Follow Us

+46 (0)325-430 22

Hularedsvägen 24, Hulared

Barncyklar

Hos oss finner du barncyklar från Skeppshult, Marvil, Giant, Liv, Merida, Cube, Lapierre, Jitsie och Inspired. Vi har barncyklar i klassiskt utförande med fotbroms och även barncyklar med fälgbroms eller skivbroms samt balanscyklar till de allra minsta. Våra barncyklar är utvalda med säkerheten som högsta prioritet och därför erbjuder vi barncyklar med låg vikt till ett riktigt bra pris!

Balanscyklar

Balanscyklar är idag det mest populära och enligt oss också det bästa sättet att lära sig cykla på. Så snart ditt barn kan gränsla cykeln, sitta på sadeln och sparka sig fram är det dags att låta barnet utveckla sin balans med hjälp av en balanscykel. De flesta balanscyklar har 12” hjul men en lite mindre ram än 12” trampcyklar vilket gör att de går att börja med balanscykel lite tidigare. Balanscykeln låter barnet hitta balansen på två hjul på ett säkert och smidigt sätt vilket gör att stödhjul inte behövs när barnet vuxit sig stor nog för sin första cykel utrustad med pedaler. Balanscyklar är lätta vilket gör det lättare för barnet att manövrera dem än en trampcykel vilket i sin tur ökar säkerheten.
Eks i Hulared säljer balanscyklar i olika färger, former och prisklasser.

12”

De minsta cyklar med pedaler som vi säljer är av storleken 12” och alla våra 12”-cyklar är oväxlade och utrustade med fotbroms. Vid köp av de allra flesta 12”-cyklarna ingår även stödhjul, vilka vi dock avråder ifrån att använda.
Eks i Hulared säljer 12”-cyklar i olika färger, med eller utan korg.
12”-cyklar är lagom för barn i åldrarna tre till fem år, eller mer korrekt, barn som mäter 90 till 105cm.

16”

Alla våra 16”-cyklar är precis som 12”-cyklarna oväxlade och utrustade med fotbroms. Cyklar med hjulstorlek 16” brukar även ha en handbroms till framhjulet. Då 16”-cyklarna är oväxlade går det för dem som så önskar även att montera på stödhjul även om vi inte vill rekommendera det. Eks i Hulared säljer 16”-cyklar i klassiskt utförande med skärmar och korg men även mer sportiga och mtb-inspirerade för den kommande cyklisten.
Hos oss finner du 16”-cyklar i olika färger och prisklasser för barn mellan fyra och sex år, eller från 100 till 120cm.

18”

En väldigt ovanlig cykelstorlek är 18”-cyklar men för den lite mer dedikerade föräldern är det värt att veta att det finns ett tidigare insteg på ”riktig cykel” än 20”. 18”-cyklar passar barn som känns i största laget för 16” men kanske inte fullt ut är bekväma med att hantera en 20”-cykel för teknisk cykling. Eks i Hulared säljer därför 18” mountainbike med bästa kvalitet och funktion för en rimlig peng.

20”

Växlade barncyklar finner man på 20” och uppåt och det finns både navväxlade och utanpåliggande växelsystem för dessa cyklar. 20”-cyklar kan ha fotbroms eller vara utrustade med antingen fälgbromsar eller skivbromsar, mekaniska eller hydrauliska.
Vi på Eks i Hulared säljer klassiska cyklar med skärm och fotbroms men även sportigare modeller och mountainbikemodeller. Hos oss finner du ett stort utbud av 20”-cyklar och vi hjälper dig även med rätt utrustning som tex komplettering med matchande skärmar.
20” cyklar är lagom till barn på sex till nio år eller 115 till 140cm.

Barncyklar

Juniorcyklar

Standardcyklar

Elcyklar

MTB-cyklar

Racercyklar

Customcyklar

Trialcyklar

Hybridcyklar

Behöver du Komponenter och Tillbehör?

Vi har komponenter och tillbehör från de bästa leverantörerna. Vi kan beställa hem det du behöver och vi hjälper till med montering och rådgiving.

Kolla in våra cykeltillbehör
Vill du provcykla?

Hos oss kan du provcykla i rätt miljö oavsett vilken cykeltyp du letar efter. Du får ta den tid du behöver och behöver inte stressa. Vårt läge erbjuder möjligheter att provcykla din kommande mtb på stigar eller elljusbanan. Ett par hundra meter från butiken övergår landsvägen från belagd till grusad vilket gör att du kan se vad din hybrid-, gravel- eller standardcykel går för på olika underlag. Självfallet finns här belagda vägar av olika karaktär perfekta att testa rena landsvägsracers, tempo- och triathloncyklar på. För dig som söker en elcykel låter vi dig gärna cykla ut till backen i Gryttered för att känna känslan av att ansträngningslöst trampa dig uppför.

Hitta en cykel du trivs med

Vi är måna om att du ska hitta en cykel du trivs med och det försäkrar vi genom att låta dig provcykla här i Hulared. När valet sedan är gjort, hjälper vi dig givetvis med inställning av cykeln och vi rekommenderar rätt tillbehör för att du ska få ut maximalt av ditt cyklande.

Behöver din cykel service?

Idag kräver cyklar specifika verktyg för både mekaniskt och digitalt underhåll vilket ställer höga krav på verkstadens utbud av verktyg men också personalens kompetens. Därför har vi genomgått utbildning av Shimano och blivit certifierade som ett Shimano Service Center.

KIKA IN I VÅR VERKSTAD