JA! Vi har faktiskt glass och kaffe också

Hör av dig!

Telefon: 0325-430 22
Email: info@eksihulared.se

Öppettider

MÅNDAG – FREDAG: 10 – 18
LÖRDAG: 10 – 14

Follow Us

+46 (0)325-430 22

Hularedsvägen 24, Hulared

Juniorcyklar

Vi har juniorcyklar från Giant, Liv, Merida, Cube, Lapierre, Solhaga, Jitsie och Inspired. Hos oss finner du standardcykel till junioren med 26” hjul, fotbroms, skärmar och korg. Vi säljer även juniorcyklar i mountainbikeutförande med små ramar för att övergången mellan barn- och vuxencykel ska bli så smärtfri som möjligt. Våra juniorcyklar finns i flera olika färger, former och nivå på komponenter. Vi lägger stor vikt vid provkörning för att se så att det nya valet av cykel blir så säkert som möjligt i trafiken.

24”

Eks i Hulared säljer ett brett utbud av 24”-cyklar. Vi erbjuder modeller med fotbroms, skärmar och korgar men även sportiga cyklar och mountainbikes. Precis som 20”-cyklarna säljer vi juniorcyklar i 24” med navväxlar eller utanpåliggande system och bromsalternativen är även dem fotbroms, fälgbroms och mekanisk eller hydraulisk skivbroms. Cyklar med 24” hjul är lagom för barn i åldrarna åtta till tolv år eller med en längd på 130 till 150cm. Vi hjälper er med val och montering av rätt utrustning så som exempelvis lås och skärmar.
Hos Eks i Hulared får du provköra innan köp eftersom rätt storlek är av yttersta vikt för säkerheten.

26”/27,5”

Cyklar i 26” har funnits länge och egentligen är det en hjulstorlek som traditionellt räknats till vuxencyklar. Idag byggs ramar i de flesta fall med hydroformade aluminiumrör vilket tillåter cykeltillverkarna att producera mindre ramar till proportionellt större hjul. Därför kan man idag köpa 26” eller 27,5” (559mm eller 584mm fälgdiameter, dvs förbaskat liten skillnad) med små kompakta ramar vilket gör att övergången från barncykel till vuxencykel blir lite smidigare. Ett större hjul rullar lite lättare, går smidigare över hinder och med en större anläggningsyta greppar det också bättre i svängarna.
Eks i Hulared lagerför alltid MTB-cyklar till junioren i olika prisklasser från våra ledande märken Giant, Merida, Lapierre och Cube. 26” och 27,5” mountainbikes för brukscykling och mountainbikes för träning och tävling lagerför vi från de minsta ramstorlekarna upp till mediumramar vilket går att använda tills junioren blivit fullvuxen.
Hos oss hittar du även traditionella damcyklar med navväxel, fotbroms och korg för junioren som hellre vill ha det.

Barncyklar

Juniorcyklar

Standardcyklar

Elcyklar

MTB-cyklar

Racercyklar

Customcyklar

Trialcyklar

Hybridcyklar

Behöver du Komponenter och Tillbehör?

Vi har komponenter och tillbehör från de bästa leverantörerna. Vi kan beställa hem det du behöver och vi hjälper till med montering och rådgiving.

Kolla in våra cykeltillbehör
Vill du provcykla?

Hos oss kan du provcykla i rätt miljö oavsett vilken cykeltyp du letar efter. Du får ta den tid du behöver och behöver inte stressa. Vårt läge erbjuder möjligheter att provcykla din kommande mtb på stigar eller elljusbanan. Ett par hundra meter från butiken övergår landsvägen från belagd till grusad vilket gör att du kan se vad din hybrid-, gravel- eller standardcykel går för på olika underlag. Självfallet finns här belagda vägar av olika karaktär perfekta att testa rena landsvägsracers, tempo- och triathloncyklar på. För dig som söker en elcykel låter vi dig gärna cykla ut till backen i Gryttered för att känna känslan av att ansträngningslöst trampa dig uppför.

Hitta en cykel du trivs med

Vi är måna om att du ska hitta en cykel du trivs med och det försäkrar vi genom att låta dig provcykla här i Hulared. När valet sedan är gjort, hjälper vi dig givetvis med inställning av cykeln och vi rekommenderar rätt tillbehör för att du ska få ut maximalt av ditt cyklande.

Behöver din cykel service?

Idag kräver cyklar specifika verktyg för både mekaniskt och digitalt underhåll vilket ställer höga krav på verkstadens utbud av verktyg men också personalens kompetens. Därför har vi genomgått utbildning av Shimano och blivit certifierade som ett Shimano Service Center.

KIKA IN I VÅR VERKSTAD