JA! Vi har faktiskt glass och kaffe också

Hör av dig!

Telefon: 0325-430 22
Email: info@eksihulared.se

Öppettider

MÅNDAG – FREDAG: 10 – 18
LÖRDAG: 10 – 14

Follow Us

+46 (0)325-430 22

Hularedsvägen 24, Hulared

Mountainbike

Mountainbikes har stadigt ökat i popularitet sedan intåget av 29ers och mountainbikesporten fångar såväl ambitiösa tävlingscyklister som ”ut på tur”-entusiaster. Mountainbikes är idag ett brett samlingsnamn för cyklar tänkta att cykla off road med, och innefattar flera underkategorier. Hos oss hittar du crosscountrycyklar, trailcyklar, endurocyklar, rekreationsmountainbikes och mountainbikes med ”plus size-däck”. Vi säljer mountainbikes i en mängd olika prisklasser, hardtails såväl som fullsuspensions. Vi är medvetna om att val av mountainbike kan vara svårt, precis som inställning av dämpare, däckstryck och sittställning. Vi hjälper dig därför med allt detta för att garantera den bästa upplevelsen för dig i naturen med din nya cykel. Hos oss får du dessutom provköra din nästa mtb i rätt miljö innan köp.

Rekreations MTB

Mountainbikesporten växer så det knakar, men alla vill inte fästa nummerlapp på styret, iklä sig tights och köra med livet som insats. Att motionera på cykel på någon av vår bygds alla grus- och skogsvägar kräver inte dyra tävlingsmaskiner. För att upptäcka naturen på två hjul ska inte heller ländryggen behöva offras. Vi på Eks i Hulared erbjuder rekreationsmountainbikes för en bekvämare sittställning och med utväxling anpassad efter tänkt underlag. Dessa mountainbikes har oftast en dämpargaffel, lättrullade däck och MTB-cyklarna i denna kategorin går även att utrusta med skärmar och pakethållare för den som så önskar.

Crosscountry

Merparten av mountainbikecyklarna som säljs i Sverige är crosscountrycyklar. Med crosscountrycyklar menar man cyklar som är avsedda för tävling och träning. Disciplinen crosscountry finns i subkategorierna Olympisk, Marathon, Shorttrack och Eliminering varav de två förstnämnda har satt standarden för hur en crosscountrycykel ska vara utformad. En crosscountrycykel är konstruerad för att cyklas fort i de flesta typer av terräng och därför har cykeln relativt branta vinklar för att underlätta klättringar och accelerationer. Crosscountrycyklar finns i hjulstorlekarna 27,5” och 29” (givetvis även mindre för barn och juniorer) och som hardtails eller fulldämpade. Dämparnas slaglängd ligger runt 100mm för att cykeln inte ska bli för ”svampig” på de mer lättåkta partierna.
På Eks i Hulared finner du ett brett utbud av crosscountrycyklar för såväl Vasaloppsmotionärer som inbitna tävlingscyklister. Vi hjälper dig att hitta rätt produkt för din tänkta mountainbikecykling och vi ser gärna att du provcyklar för att känna att du hittat rätt cykel.

Stigcykel / Trail / All Mountain

Älskar du cykla på stigar, utför och uppför och gärna i lite knixigare terräng men tycker att nummerlappen kan kvitta, då är en stigcykel det rätta för dig. Det finns förvisso stigcyklar i hardtailutförande med extra grova däck men i den här kategorin rekommenderar vi verkligen fulldämpade cyklar. En trailbike har generellt en slaglängd på 120-140mm, flackare vinklar än en crosscountry och en mer kompakt geometri. Det tillsammans med en sänkbar sadelstolpe samt större, mjukare och grövre däck ger dig oanade fördelar på stigarna i skogen. Detta är den kategori som snabbast växer i Sverige och vi har ett riktigt bra utbud av stigcyklar för hela berget! Provkör din nästa all mountain cykel i rätt terräng hos oss på Eks i Hulared.

Enduro

Endurocyklar är mountainbikes för att cykla snabbt utför med, men också för att kunna trampa sig upp för backen igen. Slaglängden är oftast 150-160mm och eftersom utförsegenskaperna är prioriterade är cykeln ytterligare lite flackare än trailcyklarna. Här är full suspension och dropperpost ett måste. Eks i Hulared säljer ett brett utbud av endurocyklar i både 27,5” och 29”. Ram i aluminium eller kolfiber utefter budget och ambitionsnivå. Vi låter dig provcykla och vi guidar dig till rätt val av endurocykel för tävling och träning eller för att bara ha kul i nedfarterna.

Downhill / Lift MTB

I klimatförändringarnas fotspår satsar fler och fler alpinanläggningar på utförscykling och erbjuder liften för att återkomma till ledernas startpunkt. Då klättring och flack terräng elimineras så kan man använda sig av en cykel med mer slaglängd och en geometri totalt anpassad för att på bästa och snabbaste sättet skicka på utför. Cyklarna har grövre dämpare och en mer robust konstruktion på cykelns alla delar.
Då topografin och liftutbudet är något begränsat i vårt närområde är butiken givetvis inte fylld till bredden av downhillcyklar. Vi försöker alltid att ha något alternativ för liftburen cykling hemma att provköra och vi hjälper dig mer än gärna att plocka hem önskad cykel från våra suveräna leverantörer.

Dirtbikes

Det byggs banor med hopp och doseringar i bikeparks landet över. Ska man ta den typen av cykling på allvar behöver man en dirtcykel som är lite mer robust och ändamålsinriktad. Cyklarna saknar oftast frambroms och växelsystem, är större än bmx men mindre än en traditionell mtb. Ska det tillbringas tid i luften är detta cykeln för dig. Dirtcykling är en liten genre och därför är vårt utbud motsvarande men vi har cyklar för att komma igång med denna gren av mountainbike. Vi låter dig provköra och guidar dig till rätt cykel.

Barncyklar

Juniorcyklar

Standardcyklar

Elcyklar

MTB-cyklar

Racercyklar

Customcyklar

Trialcyklar

Hybridcyklar

Behöver du Komponenter och Tillbehör?

Vi har komponenter och tillbehör från de bästa leverantörerna. Vi kan beställa hem det du behöver och vi hjälper till med montering och rådgiving.

Kolla in våra cykeltillbehör
Vill du provcykla?

Hos oss kan du provcykla i rätt miljö oavsett vilken cykeltyp du letar efter. Du får ta den tid du behöver och behöver inte stressa. Vårt läge erbjuder möjligheter att provcykla din kommande mtb på stigar eller elljusbanan. Ett par hundra meter från butiken övergår landsvägen från belagd till grusad vilket gör att du kan se vad din hybrid-, gravel- eller standardcykel går för på olika underlag. Självfallet finns här belagda vägar av olika karaktär perfekta att testa rena landsvägsracers, tempo- och triathloncyklar på. För dig som söker en elcykel låter vi dig gärna cykla ut till backen i Gryttered för att känna känslan av att ansträngningslöst trampa dig uppför.

Hitta en cykel du trivs med

Vi är måna om att du ska hitta en cykel du trivs med och det försäkrar vi genom att låta dig provcykla här i Hulared. När valet sedan är gjort, hjälper vi dig givetvis med inställning av cykeln och vi rekommenderar rätt tillbehör för att du ska få ut maximalt av ditt cyklande.

Behöver din cykel service?

Idag kräver cyklar specifika verktyg för både mekaniskt och digitalt underhåll vilket ställer höga krav på verkstadens utbud av verktyg men också personalens kompetens. Därför har vi genomgått utbildning av Shimano och blivit certifierade som ett Shimano Service Center.

KIKA IN I VÅR VERKSTAD