JA! Vi har faktiskt glass och kaffe också

Hör av dig!

Telefon: 0325-430 22
Email: info@eksihulared.se

Öppettider

MÅNDAG – FREDAG: 10 – 18
LÖRDAG: 10 – 14

Follow Us

+46 (0)325-430 22

Hularedsvägen 24, Hulared

 

Kolla in i butiken

Eks i Hulared

Att hjälpa dig med att få känna den glädjen som cyklingen har skänkt till oss, det är vår drivkraft. Vi vet att med rätt cykel och rätt tillbehör är cykelåkning oavsett underlag och ambitioner en fröjd. Därför vill vi hjälpa dig att välja rätt typ av cykel och utrustning för att den tid du spenderar på din cykel ska bli så lyckad som möjligt. Vi lyssnar på dig så att du känner dig tillfreds oavsett ambition eller budget. Vårt breda sortiment av barn-, standard-, el-, MTB-, trial-, hybrid-, och racercyklar hjälper dig att hitta den perfekta cykeln för just dig.

Hållbarhet

Vi värdesätter kvalitet och hållbarhet och arbetar därför med välkända kvalitativa märken. Köper du cykel hos oss och följer de rekommenderade serviceintervallen kan du räkna med en produkt som håller i många år. Vi har därför utbildat oss och blivit ett certifierat Shimano servicecenter, allt för att möta de serevicekrav som idag ställs på de allt mer avancerade cyklarna.

Service

Att serva din cykel hos oss är inte bara bra för din cykel, det är även bra för miljön och din plånbok. Att ofta köpa ny cykel blir dyrare i det långa loppet och ohållbart för vår planet. En del av vår vision är att hjälpa er med att ersätta korta bilresor med cykel alternativt elcykel. För det krävs kunskap och de rätta tillbehören. Vi tar ansvar och hjälper dig genom hela ditt cykelägande, från inköp till återvinning.

,,

Vi älskar cyklar och vi älskar att cykla. Vi älskar verktyg och vi älskar att reparera.

,,

SEDAN 1955 HAR VI FÖLJT UTVECKLINGEN

Eks historia

Eks i Hulared  är en cykelbutik med tradition. Det startade med att Gustav Ek började sälja cyklar 1955. Sonen Jan-Ola drev butiken vidare från 1969 fram till 2018. Butiken startade som lanthandel och innanför väggarna har här sålts det mesta, allt från knappnålar och kondomer till bilar och båtar, och fanns det inte hemma i butiken så löste vi det. Redan år 2000 sålde vi vår första elcykel och inte långt därefter övergick butiken till att bli en renodlad cykelbutik.

Idag drivs butiken av två före detta professionella cyklister, Martin Kleivard och Edvin Wilson som med hjälp av Janne för traditionen vidare. Denna långa tradition samt ett vänligt och professionellt bemötande har byggt upp ett förtroende som gör att många kunder åker långväga för att köpa en cykel hos oss. Vi hoppas att du vill vara med och fortsätta skriva vår historia. Välkommen till oss hos på Eks i Hulared!

Här får du svar på dina vanligaste frågor
Har ni lunchstängt?

-Nej, det är ju då alla kunder kommer.

Kan man verkligen träna och motionera på en elcykel?

-Javisst! Många som köpt elcykel hos oss kommer tillbaka och berättar om hur mycket mer mil de fått i sadeln tack vare lite assistans i uppförsbackarna. Mer motion på rätt intensitetsnivå.
De som cyklar e-MTB får motorn som bästa sparringpartner och med en motor blir det fler höjdmeter cyklat, längre turer, högre fart och således högre puls. Även mungiporna hamnar lite högre upp.

Byter ni in?

-Ja, vid förfrågan gör vi alltid en besiktning och bedömning. Tillsammans kommer vi överens om vad som är det bästa beslutet för din gamla cykel.

Säljer ni begagnat?

-Ja, besök butiken för att se om vi har något inne.

Hitta en cykel du trivs med

Vi är måna om att du ska hitta en cykel du trivs med och det försäkrar vi genom att låta dig provcykla här i Hulared. När valet sedan är gjort, hjälper vi dig givetvis med inställning av cykeln och vi rekommenderar rätt tillbehör för att du ska få ut maximalt av ditt cyklande.

Vill du provcykla?

Hos oss kan du provcykla i rätt miljö oavsett vilken cykeltyp du letar efter. Du får ta den tid du behöver och behöver inte stressa. Vårt läge erbjuder möjligheter att provcykla din kommande mtb på stigar eller elljusbanan. Ett par hundra meter från butiken övergår landsvägen från belagd till grusad vilket gör att du kan se vad din hybrid-, gravel- eller standardcykel går för på olika underlag. Självfallet finns här belagda vägar av olika karaktär perfekta att testa rena landsvägsracers, tempo- och triathloncyklar på. För dig som söker en elcykel låter vi dig gärna cykla ut till backen i Gryttered för att känna känslan av att ansträngningslöst trampa dig uppför.

Vill du byta in din cykel?

Det går självklart bra att byta in din gamla cykel. Vi har även begagnade cyklar till försäljning samt erbjuder service och reparationer av cyklar och elcyklar.

Hitta till Eks

Eks i Hulared 
Hularedsvägen 24 A
514 50 LIMMARED

Öppettider

MÅNDAG – FREDAG 10 – 18
LÖRDAG 10 – 14
SÖNDAGAR OCH RÖDA DAGAR STÄNGT

SEMESTERÖPPETTIDER
V29 STÄNGT

V27, 28, 30 & 31:
MÅNDAG 10-18
TISDAG-TORSDAG 10 -16
FREDAG 10 – 17
LÖRDAG OCH SÖNDAG STÄNGT