JA! Vi har faktiskt glass och kaffe också

Hör av dig!

Telefon: 0325-430 22
Email: info@eksihulared.se

Öppettider

MÅNDAG – FREDAG: 10 – 18
LÖRDAG: 10 – 14

Follow Us

+46 (0)325-430 22

Hularedsvägen 24, Hulared

Racercyklar

Racercyklar har precis som mountainbikes utvecklats i flera underkategorier. Vi har stor erfarenhet av landsvägscyklar och guidar dig rätt bland traditionella tävlingscyklar, aeroracers, komfortracers, gravelbikes, cyclocrosscyklar, tempocyklar och triathloncyklar. Rätt storlek och sittställning är extra viktigt när du köper en landsvägscykel då det oftast spenderas mycket tid i sadeln i en ganska statisk position. Vi erbjuder därför alltid en bikefit vid köp av racercyklar utan extra kostnad. Vi säljer racercyklar från marknadsledande Giant, Lapierre, Merida och Cube.

Komfortracers

Att cykla landsväg innebär ofta en lite längre tid i samma sittposition, vilket gör sittställningen extra viktig. Ska man vara bekväm på en tävlingscykel bör man också träna som en tävlingscyklist och det är det få av oss som har möjlighet till. För att som motionär kunna trampa ergonomiskt korrekt krävs oftast en kortare ram som är högre i fronten än en traditionell tävlingsracer. Cykelbranschen har insett att efterfrågan är enorm och därför kan vi erbjuda komfortracers i aluminium till instegspris men även toppcyklar i fullcarbon med effektmätare, elektriska växlar och hydrauliska skivbromsar. De flesta komfortracers är utrustade med skivbromsar och har många gånger således plats med däck upp till 32mm. Hos Eks i Hulared finner du komfortracers för alla. Välkommen in och provkör.

Tävlingsracers

Det som förr bara kallades racercykel har idag utvecklats till så många fler subkategorier att vi idag behöver använda ordet tävlingsracer. Dessa cyklar är för dig som ska tävla eller för dig som är så pass vältränad att du klarar av att sitta i en mer aerodynamisk och aggressiv position. En tävlingsracer har fokus på låg vikt och en styv ram för maximal kraftöverföring.
Vid köp av racercykel på Eks i Hulared ingår alltid en bikefit. Även du som har en tävlingsracer men upplever en mindre komfortabel sittställning är alltid välkommen till oss för en bikefit mot en mindre kostnad. Du får då hjälp att kompensera för den kanske väl aggressiva ramgeometrin och vi hjälper dig garanterat till skönare mil i sadeln.

Aeroracers

Luftmotståndet ökar givetvis ju fortare du cyklar och ska det gå riktigt fort krävs det mer än att sätta händerna i bocken och böja ner överkroppen. Här kommer aeroracers in i bilden. En aeroracer är en cykel där varje detalj har optimerats för att skära vinden bättre och lämna mindre turbulens efter sig. Kablage är i största mån dolt internt i den aerodynamiskt formade ramen och hjulen har en högre fälgprofil. Styrets ovandel är även det droppformat och även om cyklarna har skivbroms är det smala däck som gäller då hjulen snurrar tätt mot ramen.
Ska du tävla i flack terräng, slå ditt rekord runt Vättern eller bara ha en riktigt snabb och cool racer så är det här kategorin för dig.
Eks i Hulared erbjuder marknadens ledande aerocyklar och vi ser till att du sitter rätt på cykeln och har den rätta kompletterande utrustningen.

Gravelbikes

I takt med att skivbromsarna revolutionerat racercyklarna har ytterligare en subkategori tagit plats i vår butik, nämligen gravelbiken. Gravelbikes eller grusvägsracercyklar har liknande geometri med komfortracercyklarna men har en större tolerans för bredare däck och går därför betydligt bättre att cykla på när vägen inte längre är belagd. Gravelcyklar är generellt utrustade med 37mm däck eller bredare och är i många fall också kompatibla med skärmar, lowriders och andra packlösningar. Beroende på hur dålig väg du ska cykla, eller rättare sagt hur stor skillnad på lägsta och högsta hastighet, erbjuder vi gravelbikes med singelklinga eller landsvägsdrivlina. Innan du helt snöar in på gravelbikes vill vi poängtera att en modern racer med skivbromsar och 28-32mm däck också går utmärkt att cykla bättre grusväg på.

Tempo / Triathlon

Tempo- och triathloncyklar har mycket gemensamt och förenklat så är alla tempocyklar tillåtna på triathlon men ingen triathloncykel är tillåten på tempo. Därför är det viktigt att känna till reglerna om cykeln ska användas för tempotävlingar.
Tempo- och triathloncyklar är otroligt aerodynamiska och även konstruerade så att du som cyklist hamnar i en aerodynamiskt fördelaktig position. I de flesta fall använder man ett heltäckt bakhjul och ett högprofilshjul fram men även högprofil bak är vanligt.
Ska du cykla riktigt fort på Kalmar Ironman har vi cyklar, tillbehör och kunskap för att du ska kapa viktiga minuter.

Cyclocross

Cyclocross eller cykelcross är en tävlingsdisciplin där du ska tackla de flera olika underlag med en cykel som liknar en landsvägscykel. Cykelcrosscykeln är förvisso utrustad med 28”-hjul och bockstyre vilket gör att den påminner mycket om en racercykel men geometrin är annorlunda då de konstrueras för helt andra behov. Cykelcross som tävlingsform måste innehålla hinder för cyklisten vilket gör att cyklisterna i de flesta fall får lägga cykeln över axeln och springa. Därför är en cykelcrossens överrör ofta högre än på racercyklar och slopade överrör är väldigt ovanliga.

Förr användes cykelcrosscyklar mycket som grusvägsracers men idag när vi kan erbjuda gravelbikes så rekommenderar vi endast cykelcrossar för tävlingsbruk.

Barncyklar

Juniorcyklar

Standardcyklar

Elcyklar

MTB-cyklar

Racercyklar

Customcyklar

Trialcyklar

Hybridcyklar

Behöver du Komponenter och Tillbehör?

Vi har komponenter och tillbehör från de bästa leverantörerna. Vi kan beställa hem det du behöver och vi hjälper till med montering och rådgiving.

Kolla in våra cykeltillbehör
Vill du provcykla?

Hos oss kan du provcykla i rätt miljö oavsett vilken cykeltyp du letar efter. Du får ta den tid du behöver och behöver inte stressa. Vårt läge erbjuder möjligheter att provcykla din kommande mtb på stigar eller elljusbanan. Ett par hundra meter från butiken övergår landsvägen från belagd till grusad vilket gör att du kan se vad din hybrid-, gravel- eller standardcykel går för på olika underlag. Självfallet finns här belagda vägar av olika karaktär perfekta att testa rena landsvägsracers, tempo- och triathloncyklar på. För dig som söker en elcykel låter vi dig gärna cykla ut till backen i Gryttered för att känna känslan av att ansträngningslöst trampa dig uppför.

Hitta en cykel du trivs med

Vi är måna om att du ska hitta en cykel du trivs med och det försäkrar vi genom att låta dig provcykla här i Hulared. När valet sedan är gjort, hjälper vi dig givetvis med inställning av cykeln och vi rekommenderar rätt tillbehör för att du ska få ut maximalt av ditt cyklande.

Behöver din cykel service?

Idag kräver cyklar specifika verktyg för både mekaniskt och digitalt underhåll vilket ställer höga krav på verkstadens utbud av verktyg men också personalens kompetens. Därför har vi genomgått utbildning av Shimano och blivit certifierade som ett Shimano Service Center.

KIKA IN I VÅR VERKSTAD