JA! Vi har faktiskt glass och kaffe också

Hör av dig!

Telefon: 0325-430 22
Email: info@eksihulared.se

Öppettider

MÅNDAG – FREDAG: 10 – 18
LÖRDAG: 10 – 14

Follow Us

+46 (0)325-430 22

Hularedsvägen 24, Hulared

Hybridcyklar

Hybridcyklar är oftast en sportigare cykel än en standardcykel och de görs modeller med eller utan framdämpare. Hybridcyklar har nästan alltid bra fästen för skärmar och pakethållare och erbjuder därmed möjlighet för användning både som motionscykel och som brukscykel. Hybridcyklar finns som damcyklar och som herrcyklar, med däck allt från smala som racerdäck upp till de smalaste mtb-däcken. Hybridcyklar är oftast en bra kompromiss för den som söker flera användningsområden i en och samma cykel.

Helstel

En helstel hybridcykel är i grova drag en blandning av en standardcykel och en racercykel. Hybrider har en mer framåtroterad sittposition än standardcyklarna men till skillnad från racern så är styret alltid rakt. Stela hybridcyklar är populära för pendling på belagd väg då de ofta har landsvägsbetonade däck. Om hybridcykeln saknar skärm och pakethållare finns i de allra flesta fall möjlighet att komplettera med det i efterhand.
Hos oss på Eks i Hulared hittar du helstela hybrider både i bruksutförande och hybrider avsedda för träning.

Dämpad

En dämpad hybridcykel är i grova drag en blandning av en standardcykel och en mountainbike. Den dämpade framgaffeln har en något mindre slaglängd och däcken är mindre, mer lättrullade än på en crosscountry-MTB. Dämpade hybridcyklar lämpar sig för pendling men också motionscykling när man vill kunna åka på olika sorters vägar. Det är dock just vägar den är ämnad för, vill du prova på att cykla lite stig är det bättre att du köper en rekreationsmountainbike som har grövre däck. Det går alltid att sätta hybriddäck på en MTB men inte MTB-däck på en hybrid.
På Eks i Hulared får du provcykla din nästa hybrid så att du säkerställer val av rätt cykel för dig.

Barncyklar

Juniorcyklar

Standardcyklar

Elcyklar

MTB-cyklar

Racercyklar

Customcyklar

Trialcyklar

Hybridcyklar

Behöver du Komponenter och Tillbehör?

Vi har komponenter och tillbehör från de bästa leverantörerna. Vi kan beställa hem det du behöver och vi hjälper till med montering och rådgiving.

Kolla in våra cykeltillbehör
Vill du provcykla?

Hos oss kan du provcykla i rätt miljö oavsett vilken cykeltyp du letar efter. Du får ta den tid du behöver och behöver inte stressa. Vårt läge erbjuder möjligheter att provcykla din kommande mtb på stigar eller elljusbanan. Ett par hundra meter från butiken övergår landsvägen från belagd till grusad vilket gör att du kan se vad din hybrid-, gravel- eller standardcykel går för på olika underlag. Självfallet finns här belagda vägar av olika karaktär perfekta att testa rena landsvägsracers, tempo- och triathloncyklar på. För dig som söker en elcykel låter vi dig gärna cykla ut till backen i Gryttered för att känna känslan av att ansträngningslöst trampa dig uppför.

Hitta en cykel du trivs med

Vi är måna om att du ska hitta en cykel du trivs med och det försäkrar vi genom att låta dig provcykla här i Hulared. När valet sedan är gjort, hjälper vi dig givetvis med inställning av cykeln och vi rekommenderar rätt tillbehör för att du ska få ut maximalt av ditt cyklande.

Behöver din cykel service?

Idag kräver cyklar specifika verktyg för både mekaniskt och digitalt underhåll vilket ställer höga krav på verkstadens utbud av verktyg men också personalens kompetens. Därför har vi genomgått utbildning av Shimano och blivit certifierade som ett Shimano Service Center.

KIKA IN I VÅR VERKSTAD