JA! Vi har faktiskt glass och kaffe också

Hör av dig!

Telefon: 0325-430 22
Email: info@eksihulared.se

Öppettider

MÅNDAG – FREDAG: 10 – 18
LÖRDAG: 10 – 14

Follow Us

+46 (0)325-430 22

Hularedsvägen 24, Hulared

 

Skidtjänster

Vallning

Eks i Hulared hjälper dig med vallning av såväl nya som gamla skidor. Vi har en lång erfarenhet av skidvallning, både vad det gäller glid och fäste. Vi hjälper dig med grundpreparering av nyköpta och nyslipade skidor och vi erbjuder även service med dagsaktuell valla. I vår skidverkstad utför vi gärna även tävlingsvallningar inför Vasaloppet eller andra skidtävlingar.
Vår vallaservice innefattar klassiskt, skate och skin men även alpinskidor. Oavsett om du vill ha hjälp att applicera fästtejp eller pulver så hjälper vi dig med dina önskemål för en lyckad tur i spåren.
Välkommen till Eks i Hulared för hjälp med vallning av dina skidor!

Stenslipning

Skidans valla kan i vissa fören göra stor skillnad på glidet men än viktigare är skidans struktur. För bästa fart på dina skidor är en plan skida med rätt struktur för rådande snöförhållande a och o, speciellt nu när längdsporten vill lämna fluorvallning bakom sig.
På Eks i Hulared har vi lång erfarenhet av stenslipning och vi utför slipning av dina längdskidor, såväl klassiska- som skate- eller skinskidor.
En fin struktur används i torr och kall snö och ska skapa lagom friktion för att en tunn vattenfilm ska uppstå. Det är den som du glider på. Är det dock redan fuktigt i spåret kan vattnet ge en sugande effekt och därför behövs en grövre struktur som dränerar bort överflödet.
Vi har självklart några väl testade strukturer som vi rekommenderar för de vanligaste förhållandena, men vi hjälper dig gärna med valfri struktur utefter dina önskemål då varje kund har unika förutsättningar och önskemål.
Efter att skidan stenslipats är det viktigt med rätt grundarbete för att få bort eventuella belagsrester som kan täppa till strukturen. När det är gjort är skidan klar för grundpreparering och vi rekommenderar givetvis en vända i vår hotbox innan du applicerar ditt åkparaffin.

Hotboxing

På Eks i Hulared kan du få dina nya eller stenslipade skidor grundpreparerade / ”mättade” i vår hotbox. Grundpreparering med ett mjukare paraffin minskar risken att med värme förstöra belaget. När skidan har absorberat mer grundparaffin uppstår en yta mer lämpad för applicering av de hårdare vallorna som du använder för glidvallning. Skidan kan absorbera mer valla än vad som absorberas vid en påstrykning med vallajärn. Självklart kan du utföra samma arbete som hotboxen med vanligt vallajärn men det tar betydligt längre tid. I en hotbox riskerar du heller inte att bränna ditt belag vilket är en risk vid för tät behandling med vallajärnet.
Kort och gott, en hotboxbehandling på Eks i Hulared spar dig tid, minskar risken att bränna din skidas belag och det ger dig bättre förutsättningar för att få ut maximalt av din kommande glivallning. Snabbare skidor helt enkelt!

Spannmätning

Att plocka ut ett första par skidor med hjälp av en klassisk spannbräda fungerar för de allra flesta alldeles utmärkt. Vill du efterhand komplettera med fler skidor är dock en spannmätare bra att ha till hands. Önskar du en skida med ett högre spann, längre glidzoner eller tror du rent av att din skida är för hård? Med vår spannmätare kan vi enkelt hjälpa dig att räta ut dina frågetecken kring dina nya eller gamla skidor. På Eks i Hulared använder vi vår egenkonstruerade (tillsammans med Maskinservice i Tranemo) spannmätare för att säkerställa att du får rätt skidor vid köp och att du vallar rätt.

Teknikträning

Är du ny på längdskidor, eller är du bara sugen på att förbättra din stakteknik? Vi hjälper dig med teknikträning, både för individen och grupper. Vi tillämpar en helhetsprincip precis som vi gör med bikefit och utgår ifrån era förutsättningar när vi ger tips för förbättringar i spåret. Ibland sitter nyckeln i vad du gör vid sidan av skidspåret, för att sedan kunna lyckas på snön.
Välkommen att kontakta oss för mer info.